Tehetséges vagyok, a családom támogat 2015-2016

Ossza meg másokkal is!Share on FacebookShare on Google+Print this pageEmail this to someone

NTP-CSSZP-M-15-0008

2015.07.01. – 2016.06.30.

A Tehetséges vagyok, a családom támogat című program megvalósításának célja, Veszprém megye egész területét lefedő, szemléletformáló programok rendszeres szervezése és lebonyolítása, melynek célcsoportja elsősorban a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű, a roma, a fogyatékossággal élő, a hagyományos iskolai értékelés szerint alulteljesítő tehetséges fiatalok valamint családjuk.

Kiemelten hangsúlyt fektetünk a tehetséges fiatalok családtagjainak, szüleinek felvilágosítására, szemléletformálására. A program segíti a tehetséget felismerő és elismerő, a tehetség kibontakozását támogató családi háttér kialakulását és a tehetséges gyermekek családi hátterének kialakulását.A közösség és szemléletformáló programok kötelező elemeiként valósítjuk meg a tehetségsegítés, – felfedezést a 4 településen megrendezésre kerülő Alkotónap során, ahol a fiatalok megismerkedhetnek különböző szakmákkal, abban ki is próbálhatják magukat.

A hagyományos iskolai keretek között kevesebb figyelmet kapó területeken kipróbálni magukat, új erősségeket, érdeklődési területet fölfedezni magukban.

A Muzsika hangja-találkozás a hangszerekkel elnevezésű programmal nagyszabású családi látogató napot szervezünk Tehetség Ponttal együttműködve, ahol a résztvevők, hangszerek széles választékával ismerkedhetnek meg, próbálhatják ki zenetanárok segítségével.

A tehetséges fiatalok speciális frusztrációjának, konfliktusainak feloldását segítik az 5 alkalommal megrendezendő Kortárs Klub foglalkozások, mely során a fiatalok egymás társaságában tudnak hasznos szabadidőt együtt tölteni, különböző témák is feldolgozásra kerülnek, előadó segítségével.

Havonta pszichológus tanácsadás biztosításával segítséget nyújtunk a tehetséges fiatalok szülei számára, lehetőség nyílik megbeszélni szakemberrel a fiatalok speciális frusztrációjának, konfliktusainak megoldási lehetőségeit.
Tehetségsegítő szakember bevonásával Utazó tehetséggondozó szakember hálózat működtetését valósítjuk meg, 10 kistelepülésén, a tehetséggondozó szakember szakmai beszélgetéseket folytat, ismerteti a tehetség pontok szolgáltatásait, az “Arany János” programot.

A program által érintett célcsoportok számára biztosítunk bemutatót a Nyílt Nap során, ahol több együttműködő Tehetségpont programjait, módszereit bemutató nagyszabású rendezvényt. A gyerekek és szüleik megismerhetik a Tehetségpontok műhelyeit, speciális programjait, módszereit, foglalkozásokat, kipróbálhatják magukat.

Fórum tanácsadó program során 4 településen szervezünk fórumot hátrányos helyzetű családok számára. A rászorulók értesülnek a szociális és gyermekvédelmi támogatások formáiról, ösztöndíjakról, igénybevételének módjáról.

A projektünket bemutatjuk 2 oldalas tájékoztató szórólapon, mely tartalmazza tanácsadásaink elérhetőségeinket, melyet a projekt során iskolákban, irodáinkban, CSSK szolgáltatoknál elhelyeztünk. Projekt végén eredményeinket, és jó példákat bemutató kiadványt készítünk, online formában is elérhető lesz.

Programbemutató prezentáció letöltése >>>

Szólj hozzá!

Privacy Preference Center

kuki

hogyan használjuk a sütiket

sütik, dam

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?